Instructieprogramma

Uitleg van de ideale lijn door Wilco Zeelenberg

Het verbeteren van de controle over de motor en het gevoel met de motor tijdens het rijden staat centraal in het gehele praktijkprogramma. Voor elk niveau kunnen wij de motorbeheersing verbeteren, een basiskennis is hiervoor wel noodzakelijk.

Voor en na de sessies wordt er door de ervaren instructeurs een persoonlijk en uitgebreid advies gegeven over de controle van de motor, de rijlijnen en de aandachtspunten om te verbeteren. Wilco zal de principes van het circuit rijden, de rijhouding, de drukpunten voor voeten, knieën en handen eenvoudig uitleggen met behulp van videobeelden.

Als extra hulpmiddel is er een Two Seater Yamaha YZF-R1, dit om je de details te laten zien en voelen, zoals de professionals dat ook ervaren.

 Licentie

Vanwege de gespecialiseerde circuittrainingen kunnen deelnemers die de vijfdaagse rijvaardigheidstraining met goed gevolg afleggen een certificaat ontvangen waarmee een licentie kan worden aangevraagd bij de KNMV (inclusief in de cursusprijs). De korting die dit oplevert is ongeveer € 200,00.